Älska sig själv

Riktigt längesedan ett sådant här inlägg publicerades här. Men nu är det dags igen!

Hur ska jag älska mig själv när alla andra är så mycket bättre och snyggare än mig? Hur ska jag kunna tycka om min kropp när jag ända är långt ifrån kroppsidealet? Hur ska jag kunna älska min personlighet när jag hela tiden säger och gör fel?

För mig har dessa frågor irrat i mitt huvud i flera år, natt som dag. Aldrig varit nöjd med den jag är och hur jag bidrar till min omgivning. Alltid tryckt ner mig själv och sett mig själv som ett missfoster jämfört med alla andra. Det är det, "jämfört med alla andra" som jag personligen haft problem med. När jag precis fixat mig i mitt rum och bara sett mig själv tyckte jag att jag var fin men så fort jag mötte någon var hen sååå mycket bättre. Min inställning om mig själv sjönk direkt.

Idag är jag nöjd med mig själv. Jag har inte förändrats, jag ser exakt likadan ut och är nästintill likadan i sättet som när jag gick i 5an. Okej, jag har blivit mognare men jag har inte förändrats. Det ända som förändrats är mitt tankesätt. Det finns alltid folk som är bättre än en själv, det går inte att undkomma. Men vi alla vet innerst inne att ingen är perfekt, alla har sina brister. Folk säger fel någon gång, alla är inte fina hela tiden. Men vad gör det? Vi är inte mer än människor, right?

Under ett halv år gick jag upp på morgonen, kollade mig i spegeln och sa "Godmorgon Celine, va fin du är. Du är bäst och du duger som du är." Det låter otroligt töntigt att prata med sig säv i spegeln, även för mig som gjorde det i ett halv år. Men det bästa är att det hjälper!

Sluta förändra dig pga någon annan. Sluta hata på dig själv för du kan inte göra stora förändringar, börja älska istället!

5an:

Nu: 

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer