Ångest över gymnasiet

Ni som följt mig länge vet om att jag har problem med min ålder. Jag har alltid umgåtts med äldre och det har alltid gjort att jag legat före. Jag var inte den som såg framemot att få min mens som de flesta andra utan låg och grät i förväg då jag blivit varnad om hur hemsk den är från mina äldre vänner. Jag har alltid vetat hur vissa saker är innan jag upplevt dem själv. Jag gillar inte att bli äldre, det betyder mer ansvar och mindre frihet i vissa saker.

Så nu till det här med gymnasiet.
Jag har ungefär 2 vänner som tycker gymnasiet var skit men resten har gillat det då man har så j*vla roligt. Jag önskar jag var taggad på att ha roligt i gymnasiet, men det är jag inte. Inte det att jag tror jag inte kommer ha roligt men bara det att jag har 3 år kvar av plugg, hårdare än någonsin. En ny klass, en ny skolan och nya lärare. Jag vet inte riktigt om jag är redo för det, jag vet inte riktigt om jag har energi till det.

Jag kommer gå Kitas Ekonomi inne i Göteborg, en bra skola som min bror precis tog studenten ifrån. Det är en friskola och schemat passar perfekt med min träning. Så valet av skola har varit självklart för mig från första början. Men valet med gymnasiet kanske inte vart lika klart. Jag har aldrig funderat på att inte gå gymnasiet för i dagens samhälle behöver man ha en gymnasieutbildning för att komma någonstans MEN jag har väll inte vart redo. Nu när jag gick ut 9an och sa hejdå till alla mina lärare kändes det fortfarande att jag skulle komma tillbaka efter sommarlovet och det var även det jag ville.

Trots att jag haft det jobbigt med vänner i min förra skola och gymnasiet blir en nystart för mig känner jag mig inte redo. Att jag ska gå gymnasiet, att lilla Celine ska gå gymnasiet!? Oj, det fungerar inte i mitt huvud. Kan man ta några sabbatsår mellan grundskolan och gymnasiet, eller får man gå om högstadiet några gånger trots bra betyg?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar