​Ångestladdat regn

Idag ser jag grått. Jag vet om att du förmodligen (om du bor i Göteborg) också gör det eftersom hela Göteborg är täckt av ett grått moln som gråter. Det känns som vädret avspeglar mitt mående idag.
Att allting bara är blött & grått, det är det ända jag ser & känner. Att livsglädjen just idag bara försvann. Att jag skuttade på moln & mådde som en ängel igår spelar ingen roll idag, för idag är allt skit.
Idag rör ingen mig, idag pratar ingen med mig & idag försöker man bara låta mig vara för idag vill jag gråta och vara ifred.
Att sitta vid skolbänken & kolla ut på det sorgliga vädret var min terapi. Jag kände mig inte ensam. Det låter kanske idiotiskt att påstå att vädret har känslor men det hjälpte faktiskt. Att jag inte var ensam med att vara ett grått moln som grät.
Men det är deprimerade & ångestladdat att tänka i mina banor. För 2 år sedan skulle jag aldrig klarat av det utan att göra något fysiskt mot mig själv, men idag kan jag det. Det känns bra att vara deppig en hel dag & veta om att det är okej för det varar bara i några dagar.
Jag har dock svårt att vara ledsen, min sorg övergår snabbt till ilska & irritation, det har alltid vart min försvarsmekanism. Att aldrig tillåta mig själv vara ledsen utan omvandla sorgen till ilska för det är lättare att handskas med.
Denna gången ska jag inte bli arg, jag ska tillåta mig själv vara ledsen. För det är så viktigt, att tillåta sina känslor komma fram. Varje gång kanske man inte ska visa dem men så fort man är ensam ska man bara låta det komma, tillåta sig själv att känna.
Det är det jag ska göra denna gången.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar