Att sova 5h varje natt

När jag mådde som värst hade jag svårt att sova. Vissa nätter gick det inte att somna och andra nätter vakna jag mitt i natten & kunde inte somna om. Jag hade för mycket panik, ångest och oro i min kropp för att slappna av och njuta av att ta det lugnt. Men som tur är har jag jobbat bort det och jag behövde aldrig gå på några sömntabletter.

Men i dagens läge sover jag ändå bara 5h, varför? Det är inte för att jag har svårt att sova utan mer att jag inte har tiden att sova. Jag kommer hem runt 23.45 på kvällarna från träningen och kommer inte i säng förens vid 00.30 ungefär. Det gör att när jag sedan går upp vid 5.30 har jag bara sovit i 5h. Jag vet om att det inte är bra för både mitt psyke & fysiska hälsa men det är så jag får leva. Ni förstår nog varför jag behöver strikta rutiner så ingen tid slösas bort till skit.

Jag har nu börjat märka resultatet på min dåliga sömn. Jag är mycket tröttare på dagarna, jag lär mig mycket segare och jag har svårt för att koncentrera mig. Jag har haft den lyxen att få en hy som har svårt att påsa sig under ögonen men nu, nu har jag påsar som jag behöver sminka över dagligen.

Men jag ska inte sätta på mig offerkoftan för det är jag själv som har valt det. Det är jag som valde att börja i laget igen och det var jag som valde att börja den skolan jag började. Jag visste vad konsekvenserna var. Men sömnen är viktigare än vad man tror och det är den som gör att jag just nu kanske inte är den bästa sidan av mig själv.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer