Börja spela hockey

Nu sitter jag här i soffan, äntligen! Efter två timmars is är man rätt mör i kroppen måste jag säga, lämnade in mina skridskor på slipning då jag kände på träningen att dem inte fick något grepp i isen direkt.
Något konstigt med mig är att nästan varje gång jag kommer hem från en träning, oavsätt om det var bra eller dåligt tänker jag alltid om jag vill mer, om jag vill fortsätta i konståkningen.
Jag har haft som dröm rätt länge nu att börja i den sport min bror går i, hockey. Jag är mycket för att tacklas och närkamper i största allmänhet och jag har funderat, diskuterat med mina föräldrar och vart nära att ta kontakt med KIK (Kungälv hockey) för att fråga om jag får provträna med deras killar då tjejer inte får tacklas.
Men jag själv har alltid stoppat mig, att det inte är värt det. Jag har aldrig ställt mig på isen med ett par hockeyskrillor och 02 killarna i KIK är sjukt duktiga. Jag vill ju liksom helst gå med dem i min ålder liksom, inte för att haffa massor med boys utan att jag känner killarna och vi har liksom samma intresse att prata om mm. Min dröm jobb är ju NHL proffs men kommer inte uppfyllas för 5öre.
Sen vill jag inte lämna konståkning, det är en unik sport som jag känner måste bli större, dock att jag trivs med konståkning!
Nu kanske ni tänker ”varför spelar hon inte hockey och konståkning?” jo, för att konståkningen tar väldigt mycket plats i mitt liv, jag tränar 3gr i veckan med laget, 1gång i veckan är jag tränare och 1gång i veckan springer jag själv för att kunna bli bättre mm. Sen är det inte okej att skippa träningar i konståkningen, det är som att skolka från skolan ungefär. Om du inte är där drabbas hela laget, du kommer ligga efter och du missar så mycket som dem gör när du är borta.
Jag tränar alltså 5gr BARA för konståkningen sen om jag ska börja spela hockey blir det mer, liksom vad händer med mitt umgänge och skola? Jag kommer aldrig hinna med det. Plus att både hockey och konståkningen kostar en heldel!
Om jag ska gå i konståkning och jag och min bror i hockey kommer mina föräldrar lägger över 30 000kr på oss varje år bara för att vi ska ha roligt på fritiden. Nu säger jag inte att vi har dålig ekonomi i familjen, för det har vi verkligen inte, tvärt om nästan. Men vi känner att vi vill lägga pengar på andra saker om jag ändå inte har tid att komma på alla träningar/tävlingar/uppvisningar/matcher/cuper/läger utan istället lägger på till exempel resor, uterum (som vi gör nu), saker runt och i huset (som vi också gör nu).
Men mina drömmar kommer fortfarande leva vidare trots att jag vet det där med hockey karriär inte kommer vara något för mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra en gå kvällsmat, vi hörs!

(selfie jag tog innan Italien resan i somras)

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

skinnytanned
skinnytanned,
Asså sjuuuukt ballt med en brud som spelar hockey!! Jag hade också velat börja spela haha
nouw.com/skinnytanned