Buchenwald

Idag lämna vi Österrike och åkte till Tyskland. Jag hade ett önskemål att åka till ett koncentrationsläger i Tyskland då vi aldrig vart på något innan. Vi åkte till Buchenwald och här är en bild på ingången till fånglägret.

Det fanns inga baracker som fångarna levt i kvar utan man såg bara vart de stått. Dock fanns det en barack som användes som extra barack i slutet av kriget, om jag minns rätt. Man kunde inte gå in i baracken (därav ser ni mina föräldrar kolla in i fönstren) eftersom de höll på att fixa iordning därinne såg det ut som, lite tråkigt.

Här hängdes fångarna och kropparna skickades sedan upp i hissen till krematoriet där de brändes.

I krematoriet lade dem kropparna i dessa och bränna sedan upp dem.

De fanns även ett museum med upphittade grejer & fakta om hur fångarna behandlades, bodde & olika händelser i kriget överlag. Sen fanns det ett hus där de visade konst som var om andra världskriget.

De var rum som var för de som dödades på lägret. Här inne fick man inte prata då det var som en minnesplats för de bortgångna.

En bit bort från lägret har de gjort fina stentavlor på hur fångarna hade det som ni ser på vänstra bilden. Högra bilder föreställer när fångarna gjorde motstånd och försökte ta över fängelset. I bakgrunden ser ni ett torn som byggdes när kriget var över.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer