Du som lider av ångest & depression

Kom ihåg att du inte är ensam. Hur ensam du än känner dig är du aldrig ensam. Och ibland kan det vara skönt att veta det, det är alltid någon som känner precis som dig. Det finns någon i världen som förstår hur du känner & tänker för att hen känner & tänker likadant.

Men istället för att sitta inne och ta dina antidepressiva och surfa på sorgliga citat på mobilen ska jag ge just dig tips på vad som hjälpte mig att må bättre när jag var på botten och inte orkade längre.

Dessa tips har du säkert hört av många och vissa är kanske självklara. Men jag är ett levande bevis på att det faktiskt hjälper!


  • Träna

När du tränar utgörs hormoner som gör dig glad och ger dig energi till att hitta på roliga saker. Men träning kan du även rensa tankarna och ta ut aggressionerna inom dig. Detta hjälpte mig extremt mycket och gjorde att jag kunna känna glädje efter ett träningspass.

  • Umgås med vänner

Att umgås med vänner är ett sätt att komma undan från jobbiga tankar och får dig att hålla dig sysselsatt. Att umgås med rätt vänner i mörka tider gör mer än vad man tror, även om det bara är en vanlig filmkväll.

  • Prata högt om det

Om du prata högt om dina problem för vänner, familj och främlingar blir det lättare att se det verkliga problemet och lösningen på det. Du känner dig stolt och duktig över att du klarar av att berätta det. Det leder till att du mår bättre samtidigt att det sprider vidare fakta till din omvärld. Folk börjar se att psykisk ohälsa existerar i en större dos än vad man tror.

  • Ta hjälp hos en psykolog

En psykolog är utbildad, hen vet exakt vad man ska göra och med hur mycket energi. Innan jag fick en psykolog trodde jag det var någon som du träffar en gång i veckan för att prata ut, få tabletter av och bestämmer hur länge du ska behandlas. Men så är det inte. Jag vet inte om jag fick tur när jag fick psykolog eller om alla psykologer är så men min var bäst. Jag bestämde hur många gånger vi skulle träffas, när vi skulle träffas och vad jag ville fokusera på. Jag fick inga tabletter av henne och jag sågs inte som hennes sjuka patient.
Och ja, det hjälper.

Alla de olika tabletter som finns för olika saker är för extrem fallen, för folk som verkligen verkligen inte har någon annan utväg men 9 av 10 fall räcker det bara att få rätt hjälp, inte tabletter.
Man ska inte ta emot alla dessa olika tabletter, ta emot träningskläder och stöttningen istället!
Tabletterna kanske hjälper dig för stunden men vad händer om dessa känslor och tankar uppstår igen? ska man ta tabletter på nytt? Det är väl bättre att lösa problemet från början och lära känna sig själv, hur och vad man ska göra.

Jag är stolt. Mest för att jag är frisk. Men även för jag inte använde tabletter som lösning.

Tabletter är inte något att vara stolt över, tabletter ska vara en nödlösning. Prova allt med den rätta viljan och om det inte hjälper DÅ ta hjälp av tabletter.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer