Figure Skating

Jag har gått i synkroniserad åkning  som det heter på Svenska i 10 år nu. Jag började när jag var 3.5 år pga mamma ville att jag skulle lära mig åka skridskor. Efter det fortsatte jag att åka skridskor och då var jag fast. Jag åker i en klubb som heter Ytterby Kungälvs Konståkare (YKK) och trivs väldigt bra. Jag går nu i två stycken lag, ett som heter Rhapsody och ett som heter Harmony. 

Team Rhapsody:

Team Rhapsody är YKKs juniorlag och vi är bara 6st i laget. Det är första säsongen jag går i Rhapsody. Vi tävlar inte i år då vi måste vara minst 14st. Det var väldigt många som bytte klubb och slutade så därför har vi bara ett träningsår. Vi lånar några tjejer från Harmony för att kunna ha ett program och visa upp på uppvisningar! I år tränar vi bara som sagt och det gör att vi tränar mer teknik och blir mer säkra när vi åker. Vi ser fram emot ett tävlingsår nästa år.

Team Harmony:

Team Harmony är YKKs ungdomslag och vi är 19-22st tror jag. Från början var det inte meningen att jag skulle gå i Harmony utan bara åka i Rhapsody men jag ville tävla och jag är ju tillräckligt ung för att göra det så kom in i laget lite senare än alla andra. Men nu är det mitt fjärde år i Team Harmony. Vi tävlar ungefär 7 tävlingar om året. En av dem tävlingarna är ungdoms SM. som är den tävlingen alla siktar på att vara bäst i om man säger så. Sedan har vi också en stor tävling då lag från andra länder kommer och tävlar som heter Leon Lurje Trophy! Man har alltid ett tema på sitt program och vi åker till drömmar! Både vanliga drömmar och mardrömmar såklart;) Tycker verkligen om temat och trivs bra i laget så det är roligt!

Tränare:

Nu i år har jag öven blivit skridskotränare för skridskoskolan! Vilket är väldigt roligt och älskar verkligen den känslan att lära ut någonting man brinner för och vet man är duktig på! Åldrarna i min grupp är 6-9 år ungefär och det är väl i den åldern dom är som "klänigast" men även den ålder dem kan åka skridskor så man kan göra lite mer avancerade grejer. Jätte roligt och bara en bonus att det är ett jobb också!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer