Hemligheten jag burit på

Jag har valt att inte berätta detta för bloggen innan allt hade börjat och allt var klappat och klart för det skulle bli väldigt mycket snack om detta ifall det inte blev som planerna!

Men jag har gått i konståkning i 11år nu och i samma gamla klubb Ytterby Kungälvs Konståkare (YKK) och har trivts jätte bra och fått dela massor med härliga minnen med denna underbara klubb MEN jag byter klubb från och med idag...

Jag var på två stycken additions hos laget och valde att inte berätta det heller då det inte var alls säkert att jag skulle komma in. Jag tyckte det var super roligt och intressant att prova ett nytt lag!

Jag hade många samtal med mina föräldrar om detta eftersom det laget jag började i idag tränar i Möndal, Kollered och Kungsbacka och det är en väldigt lång väg att åka från lilla Älvängen samt att årsavgiften i laget är sjukt mycket mer än vad vi betalade i YKK. Det var inget snack om att vi inte hade pengarna utan mest så om det var värt det. Om det var värt det då nästan all min fritid försvinner...

Men jag beslutade mig att meddela tränarna att jag var intresserad att börja och fick vänta på besked. Som vanligt tänker jag oftast i dem negativa banorna och förklarar för mig själv att jag är väldigt ung och får precis komma in i ett junior lag så dem kommer säga att jag är välkommen nästa år. Så jag var inställd på att sluta i konståkningen eftersom jag inte skulle komma med i det juniorlag jag ville. Men så kom jag in och ja, jag blev sjuuukt glad och taggad till nästa säsong!

Det laget jag nu går i är Team Spirit! Jag trivs super duper bra och är verkligen taggad för nästa säsong! Hade ju min första riktiga träning med dem idag och gud vad kul och jobbigt det var! Träningen bestod av 2h is och 1h fys och även om det var bland det jobbigaste jag gjort så var det super roligt!

Team Spirit:

Juniorlag som vann alla tävlingar förra året i juniorklassen och representerades som Sweden 1 i JVM i Zagreb!

Anledningen varför jag slutade i YKK:

Den senaste säsongen har jag haft lite problem med klubben som gjorde till en viss del att jag tappade motivationen till att åka.. Problemen var för det mesta missförstånd och irritationer från min sida, INGET klubben riktigt gjorde fel! Ni måste förstå att jag inte skriver massa skit om YKK nu för jag älskar verkligen den klubben men det blev väldigt knas, tyvärr... Tack vare den klubben kan jag åka skridskor och gör det jag älskar idag! Sedan hade jag tappat motivationen lite till att åka och kände själv att det behövdes någon förändring! Jag ville testa på något nytt då jag gått i klubben i 11år alltså i princip hela mitt liv. Sedan ville satsa mer. Förklaring på det kommer här! INGET emot YKK som sagt!

INGET HAT MOT YKK!!! Tyvärr, har YKK alltid sagt att dem ska förbättra sig till säsongen som vänta. Till exempel med att de ska vara hårdare mot åkarna på isen, mer fys träningar och dans pass mm men jag känt att det inte riktigt har utvecklats så dem säger att det ska... Från förr föra säsongen och den säsongen som varit nu har dem blivit bättre på att skaffa fram mer fys träningar och dans pass. Men fysen har inte riktigt varit super jobbig och is träningarna inte så effektiva som jag skulle velat. Men nu i Spirit är det sjukt hårt fys, effektiva is pass och en sammanhållning jag aldrig varit med om tidigare! Jag känner i hela min kropp att jag kommer bli mer vältränad och bättre på skridskorna. YKK säger i år att dem ska försöka få mer fys med mera och mer ispass. Om jag får vara ärlig så hoppas jag verkligen för åkarnas skull att det blir så som dem säger! För om dem ska få någon chans mot de andra juniorlagen så får dem jobba stenhårt och alla måste verkligen vilja! De kan lyckas om alla gör sitt bästa på träningarna! Men för mig kände jag att Spirit har redan alla de där små sakerna jag känner att jag vill ha och då kommer jag utvecklas både på och utanför isen!

Tack för alla underbara år i YKK, ni kommer alltid ha en speicell plats i mitt hjärta!

(​Bilderna är från 2012-2016)

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer