Hur lär man sig ta emot komplimanger?

Detta ska inte vara ett deppigt inlägg, men det slog mig häromdagen när jag och min chef jobbade på fiket tillsammans. Hon gav mig en komplimang och direkt efter skämtade jag bort det, varför? Jag vet att jag inte är den enda som har svårt att ta emot komplimanger. För min del handlar det om min prestationsångest, jag sätter alldeles för hög press på mig själv att jag inte kan luta mig tillbaka och tacka på riktigt någon gång. Jag kan ta emot komplimanger när det kommer till utseende men prestation, oj den är så mycket jobbigare. Jag ser det nog som att komplimanger är någonting man säger vi mållinjen och jag är inte där, inte på långa vägar. Jag har en lång bit kvar innan man kan berömma mig, det är iallafall vad mitt samvete säger till mig. Jag säger absolut inte att jag är dålig eller sämre än någon annan MEN jag ser fortfarande en potential i mig själv som visar att jag kan bli bättre och därför, därför skämtar jag bort komplimangerna, därför tar jag inte åt mig och därför kommer jag nog aldrig heller ta det riktigt på allvar.


Nu är det bara tankspridda Celine som försöker få ner det i skrift & dela med sig. Är det någon som är lika tankspridd som mig som kan hålla med?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åh vad jag exakt känner igen mig i det du skriver Celine!! Varför ska det egentligen vara så svårt att ta emot och accptera, glädjas av komplimanger man får. Blir så irriterad på en själv så det finns inte, det är just den tvekan som måste bort och den j*kla prestationen!! Har så lätt för att skämta bort det jag också vilket är himla synd, men detta är något vi får öva upp! Tycker du skriver jättebra, men kan lova dig att vi är två tankspridda här haha <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
celineryden
celineryden,
Hahha skönt att man inte är ensam! Tack finis <3
nouw.com/celineryden