Hur ska jag kunna se dig i ögonen igen?

Jag sitter här, får höra orden, ens värsta mardröm. Blir helt tom i kroppen och själen, har ingenting att säga. Försöker agera moget men egentligen vill jag välta omkull bordet, starta ett drama och bränna ner ditt hus. Jag vill gråta och skrika, men jag bara sitter helt stilla. All respekt, kärlek och omtanke man hade för dig försvinner såpass snabbt och iskallt att man aldrig anat att den funnits. Man försöker förstå, se det från ett annat håll men allting pekar mot att jag är offret och det är jag som har rätten att gråta.

Hur ska jag någonsin smälta något sånt här? Hur ska jag kunna kolla i dina ögon och se något annat än svek? Hur ska jag kunna förlåta den person som sårat mig mest? Hur ska jag vara förstående? HUR?

Jag vill förstå, jag vill ha en bra anledning och jag vill förstå vart det gick fel. Vart i vår vänskap sprickan fanns, sprickan som acceptera det värsta. Fråga mig hundra gånger vad jag tycker det värsta en vän kan göra mot en och jag kommer svara det du gjorde mot mig.

Jag har gått till dig och gråtit, ventilerat och skrattat. Jag har öppnat upp mig för dig och jag har anförtrott mitt liv till dig. Du har varit med i mina värsta och bästa stunder, stöttat mig men också varit med och firat segrar. DU har varit där som mer än en vän och nu gör du detta, hur ska jag förstå?

Jag går runt med magknip, tårarna i halsen och en känsla av ovärdighet. Det är inte det du gjorde som är problemet, det är hur du gjorde det. Hur du lät vår vänskap vara en lögn och grävas ner i skiten. Att ärligheten och kärleken kring oss inte spelade någon roll och hur du lät mig vara ovetande om det.

Du sårade mig, sårar mig fortfarande. Jag vill inte vara personen som inte kan släppa taget kring historia men hur ska jag kunna förlåta dig när du inte förstår hur jag känner? Hur ska jag kunna se dig i ögonen igen?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer