Komma över någon man längre inte vill ha

Jag tänker ofta på dig, fortfarande. Det har landat som i en vardag att tänka på dig, ha dig i tankarna. När jag sätter mig i bilen inbillar jag mig att du sitter bredvid och ser på, så som du sa att du så gärna ville. När reklamen av den serien vi båda blev så fast vid visas undrar jag ofta hur du mår. Ibland, bara ibland får jag skuldkänslor när jag tänker på en annan kille. Trots att du aldrig någonsin riktigt var min. Efter jag träffa dig sista gången fick jag en panikattack, från ingenstans. Jag kunde inte andas och det kändes som bröstkorgen skulle spricka. Jag berätta det inte för någon, för jag skämdes efter alla dessa månader. Så ja, jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänker på dig. För det gör jag. Dagligen.

Däremot skulle jag också ljuga om jag sa att jag vill ha tillbaka dig, för det vill jag inte. Jag är över dig. Kanske inte oss, men dig. För nu när tiden gått har jag insett hur det egentligen var. Tiden gav mig så småningom sanningen. Absolut, du var kärleksfull, omtänksam och snäll på alla sätt och vis, men du hade aldrig någon respekt mot mig och det var där dina misstag hamnade. Alla de vita lögner jag fick höra, alla de små små små misstag du gjorde och alla de gånger du satt tyst istället för att öppna upp dig. Det är de som satt ärr. Medan jag var öppen och förklarade hur det kommer sig att jag alltid vill höra sanningen, även om det sårar satt du där och fortsatte undanhålla information för mig. Och på något sätt kunde jag förlåta dig där och då. Det misstaget gör jag aldrig mer om. Förlåta någon som gör samma misstag utan att lyfta ett finger för att visa mig respekt. Du struntade i min viktigaste princip i livet, att vara ärlig.

Jag vet att det är mitt fel, att jag borde satt när foten hårdare och tydligare än vad jag gjorde där och då. Du förstod inte bättre än vad det där och då var.

Men mitt försvar kvarstod, det var lättare att förlåta dig än att föreställa mig ett liv utan dig.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer