Min åldersnoja

Jag har haft åldersnoja några år nu. Jag har tyckt det varit jobbigt att fylla år, mest för att jag blir äldre. Det är lite motsägelsefullt att säga att jag gillar att bli uppvaktad på min födelsedag men samtidigt inte vill det. Men det är så jag känt det senaste. När jag började tävla i konståkningen, runt 9 års åldern har jag alltid umgåtts med äldre och därför mognat mycket fortare. Det har även gjort att jag var tonåring när jag skulle vara barn och ungdom när jag skulle vara tonåring. Det känns som jag hoppade över "barn" perioden och jag tycker faktiskt det är riktigt jobbigt. Tror även det är det som är grunden till varför jag tycker det är jobbigt. Jag gick från att vara småbarn till tonåring direkt. Jag missade olika perioder man hade i mellanstadiet.

Jag har alltid fått höra det negativa sakerna med att bli äldre. Att mensen är helvetet, gymnasiet är en käftsmäll och antal vänner man har minskar. Jag har fått höra att det bara läggs mer och mer ansvar på en och hur man ska vara. Så ni förstår nog att jag inte riktigt uppskattat det där med åldrandet.

Jag tycker samtidigt det är så sjukt sorgligt att jag känt såhär. För jag vet innerst inne om att det absolut inte bara finns dåliga saker med att bli äldre! Dessutom gillar jag uppmärksamheten, att ha en helt egen dag för sig själv. Att bli äldre ska vara roligt och man ska må bra över det, inte någonting annat.

SÅ i år har jag bestämt att jag ska se framemot min födelsedag och tycka det ska bli roligt med att bli 1 år äldre!

Gillar du att fylla år? Let me know!


Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer