Min helg!!!

Friday

Vaknade på morgonen och fick reda på att det hade skett ändringar i vår planering men det var ingenting som jag brydde mig, en lite förskjutning när man är på semester gör mig ingenting! Så istället för att åka in till Verona åkte jag, Sofie & mamma till Garda till en stor marknad! Jag brukar inte gå på marknader men varför vet jag inte, tyckte verkligen det var supermysigt att gå runt och kolla på utbuden! Dock var det svettigt och varmt, vi är ju trots allt i Italien haha!

Efter att strosat runt där åkte vi hem och tog en drink vid strandrestaurangen! Tycker det är så himla tråkigt att det inte finns fler alkoholfria drinkar för oss som är under 18 år på restauranger, blir ju alltid att man beställer in en cola eller fanta vilket jag tycker är väldigt tråkigt och tröttsamt...

Saturday

Sedan blev det lördag och planerna som vi egentligen skulle gjort på fredagen kom! Vi hade först en mysigt morgon vid stranden där vi låg och glassade innan vi gjorde iordning oss för att åka till Verona! Verona är känd för att vara kärlekens stad då William Shakespeare skrev om Verona i Romeo & Julia! Helt ärligt tyckte jag inte Verona med 270 000st invånare var en stad att hänga i granen, vissa saker var såklart jättefina men egentligen har man sett finare städer. Något som var coolt var däremot att deras flagga ser nästan ut som en kopia av Sveriges flagga, väldigt svårt att se skillnad!

Väl där kollade vi på den kände "Romeo & Julia balkongen", Julia statyn ( som jag inte fick någon bild på) och även väggen där man sätter upp lappar om kärleken, riktigt coolt måste jag säga! En av mina första kärleksfilmer jag såg som barn heter Brevet till Juliet och utspelar sig i Verona och just om den väggen med lappar/brev, så att vara där och förstå mer var riktigt fint.

Någonting som jag inte visse om sedan tidigare är att om man tar på statyn Julias högra bröst sägs det att man ska få en ny älskare. Men det var så mycket folk runt om statyn så jag kom inte fram till hennes bröst😔 haha, vi får hoppas att jag får någon tur i kärlek ändå!

Efter alla historiska destinationer hamnade vi på resturangen Liston da barca, där det serverades Tagliatelle Langoustine!

Sedan var det dags att gå in på Veronas amfiteater (sjukt vackert) och uppleva min första opera någonsin! Det var en enorm känsla att komma in på stadion, kändes ungefär som när jag gick in första repdagen på Ullevi och insåg hur stor arenan var från scenen vi skulle dansa på, år 2017! Pappa läste någonstans att amfiteatern rymde ca 20 000 åskådare och är en av Europas största. Det blev bara häftigare när de börja sjunga! Trots att operan var 4h lång och man satt på amfiteaterns stenbänkar var den bra och en häftig upplevelse. Jag kan inte förstå att det satt andra människor förr i tiden där jag satt och kollade på när gladiatorer dödade varandra. Operan som just vi kollade på hette Carmen och var som sagt förvånansvärt bra, rekommenderar starkt! Det var till och med några låtar man kände igen! Vi såg den då på Italienska så det krävdes verkligen att man läste om handlingen innan man kom dit, haha!

Sunday

Idag har det varit en slappdag DELUX! Jag tog lång och välbehövlig sovmorgon, åt frukost och gjorde iordning mig i lugn och ro innan jag gick ner till stranden, härligt! Väl på stranden läste jag klart min bok som jag läst denna semester, Spelets härskare. Jag säger som mamma sa imorse, semester är för mig när jag kan slappna av och läsa en bok. För så är det för mig, läser aldrig bok utanför semestern om jag inte måste, finner aldrig någon ro i vardagen att ta fram en bok.

Just denna boken var tjock (ca 450sidor) men lättläst, recommend!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer