Min sorts ångest

Du vet när hela ens kropp värker. När det känns som någon står på ens bröstkrog och man har ett illamående som kryper längre och längre upp i halsen. Varje andetag är krävande och hela ens kropp gör sådär ont.. Det känns som jag drunknar, att allting bara försvinner bort från en mer och mer men samtidigt kommer allting som ett skott mot en, allt på samma gång. Tårarna rinner och man kan inte tänka klart. Man kan varken sluta gråta eller sluta andas oroligt.

När man inte känns trygg någonstans, minst av allt i sin ensamhet. Men man skulle absolut aldrig klara av att gå till någon. För det är ju dem, folket runt om som orsaker ens mående. Det är allting runt om som gör att jag känner som jag gör. För jag vägrar tror att det är jag själv som utsätter mig själv för en sådan här smärta.

Man har sina bästavänner men i detta stadiet vet man inte längre vilka de är. Man känner sig helt ensam, övergiven. Det är ingen som förstår, bryr sig eller har någon slags empati. Man vet inte vart man ska vända sig för denna lilla känsla som tar över försvinner, det gör den alltid. Iallafall för stunden. Den kommer däremot alltid tillbaka, minst en gång om dagen. Ibland kan den vara mild, då vill man inte försvinna men 9 av 10 gånger vill man det.

Det är detta jag kallar ångest. Jag har levt med ångest länge nu, alldeles för länge. Jag har lärt mig att hålla ut, till den försvinner och sedan njuta mellan gångerna. Jag har många gånger känt att det får vara nog, detta får vara sista gången. Jag klarar inte längre, men då påminns jag. Jag ska vinna. Jag ska vinna över ångesten.

Jag har alltid vart en vinnarskalle. Jag skulle vara starkast, snabbas, smartast och vigast överallt jag gick. Jag skulle vinna över människorna jag mötte. Jag hade en svacka där vinnarskallen i mig försvann men kom tillbaka efter ett långt uppehåll.

Idag vill jag vinna, kanske inte mot alla människor jag möter men iallafall mot min ångest.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Hannagrinvald
Hannagrinvald,
Du är så stark, älskar dig❤️
nouw.com/hannagrinvald
celineryden
celineryden,
och jag älskar dig <3
nouw.com/celineryden