Mina åsikter om bristningar

Jag hade ask.fm för ett tag sedan och där fick jag mycket frågor om bristningar, var det var/om jag hade några/min åsikter om det mm. Så varför inte skriva ett inlägg om det här på bloggen!

Egentligen finns det inte så mycket att säga om det. Mer än att de flesta människor har det och det är fullständigt naturligt och okej. Jag har själv bristningar och tycker inte det är så jätte fint, men jag accepterar ändå dem. Alla människor är fina på sitt sätt och man ska vara nöjd att man har en kropp över huvudtaget!

Bristningar är märken man får på sin kropp när huden inte hänger med resten av kroppen. T.ex när man går upp i vikt hinner inte huden med och då blidas det bristningar. Det behöver inte bara att du går upp i vikt utan det kan också vara att du går ner i vikt, bygger muskler för snabbt eller kommit in i tonåren och hormoner gör att du får det.

Det finns vissa människor som inte har det och de är inget fel med det heller, allt är okej! Jag är en sådan person som har rätt många bristningar. Jag fick dem för jag byggde muskler snabbt och även av hormonerna i min kropp.

Jag har kanske 1-3 vänner som inte har bristningar av alla mina vänner så det är rätt vanligt!

Vad jag vet finns det inte någon direkt behandling för det men det finns salvor som minskar och gör att man svårare får det. Jag själv smörjer bara in mig med bodylotion som gör att man svårare kan få det.

Förra sommaren hade jag väldigt synliga bristningar då dem var inprincip nya. Jag skämdes för dem väldigt mycket och jag hade väldigt svårt att ha bikini på mig. I dagens läge har jag ju märkt att många har det och jag själv har fattat att man ska acceptera sig själv som man är och tycker därför det inte är några problem.

Jag har många vänner som inte vet vad bristningar är och inte heller vet att dem har några så jag får ju ofta frågor på vad jag har på t.ex låren. Men man vänjer sig och så klart det var jobbigt i början att visa sig men jag fick stort stöd hem ifrån och från vänner!

Vi ska acceptera våra kroppar som dem är och det är faktiskt så att just DU är fin! Man har sina dåliga dagar då allt är piss och man känner sig fulaste i världen men jag lovar, det är man inte! Den fulaste i världen är någon som har en dålig insida, för det är det som räckans! Jag satsar inte på att förbättra mitt utseende först och främst utan min insida! Jag tycker den är sååå mycket viktigare!

​(bild från Italien i somras, dock syns inte mina bristningar på bilden) 

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer