Mina vänner ingen annans

Skillnaden på mig som person nu och person förr i tiden är rätt stor. Om jag får vara ärlig vet jag inte riktigt hur mitt liv skulle sätt nu om jag inte tog tag i mina problem och ändra på mig. Jag har bloggat i ungefär 4 år och dessa fyra år har varit svåra för mig, ingenting man märkt på bloggen då man alltid visar din bästa, positiva och glada sida här. Men nu ska jag ändra lite på det. Läs om mina mindre bra sidor med, fast förr i tiden!

DEL 1


Förr var jag en person som ville ha mina vänner för mig själv. Jag ville inte att mina vänner skulle lära känna varandra och absolut inte dem som gick i min klass fick inte lära känna mina vänner i konståkningen. Det fanns två stora anledningar på varför och det var så.

1 Första anledningen är att jag ljög väldigt mycket när jag var liten. Jag sa två helt olika saker till mina vänner och för att ingen skulle kunna komma på mig fick inte mina vänner lära känna varandra.

2 Andra grejen är så klart att jag var rädd att förlora mina vänner. Mina vänner har alltid varit det som betytt mest för mig och jag har fått äran att få de bästa vännerna man kan ha, helt klart. Därför har jag varit rädd att om de lär känna varandra kommer de glömma av mig. Jag trodde liksom att de då skulle inse att mina vänner är bättre vänner och människor än vad jag var.

Nu när jag läser det jag precis skrivit hör jag själv vad som var ”felet” på mig. Jag var osäker och väldigt osäker på mig själv också. Om man skulle träffat mig då skulle osäker vara det man trodde minst om mig. Men jag var nog det, osäker på mig själv. Jag tänkte nog då att jag inte var den bästa kompisen alla ville ha, utan tänkte istället att jag hade de bästa kompisarna man kunde ha men inte var en sådan bra kompis. Om detta skulle hållit i sig än idag skulle min vardag, mitt liv och allt förstörts.

Alla mina vänner umgås med varandra och jag blir nästan chockad när jag hör av några av mina vänner att de inte känner/har träffat varandra (om ni fattar vad jag menar). Just nu har jag så otroligt många vänner som lärt känna varandra genom mig och jag är så otroligt glad över det! Allting blir så otroligt mycket roligare då och jag behöver inte vara oroliga att bjuda hem många olika av mina vänskapskretsar för jag vet att det allting är någon i en krets som känner en annan i den andra kretsen.

Men helt ärligt, vet inte hur jag kom över det där med att jag inte ville att mina vänner skulle lära känna varandra. Kanske var det att jag slutade ljuga, helt och hållet? Märkte ju att lögner inte höll i längden och man mår verkligen inte bra av att ljuga. Eller så var det att jag inte blev lika osäker på mig själv utan stärkte mig självkänsla och självförtroende och kunde därför se att jag är en bra vän och mina vänner inte kommer lämna

mig bara för de möter mina andra vänner?

Vem vet, men jag har iallafall förbättras positivt! Har du någonsin gjort det?

Godnatt bloggisen!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

M I L I N A . SE,
Väldigt bra idé på blogginlägg! Ska bli intressant att få läsa de andra delarna och lära känna dig mer 😊
milina.se