Mycket tankar om oss människor/livet

Jag vet helt ärligt inte hur jag ska börja detta inlägget eller vart jag vill komma med allt detta men ja, det är nog värt att skriva ändå.

Idag stannade jag ju hemma från skolan, p.g.a huvudvärk, Men trots det tänkte jag så otroligt mycket mer än vad jag brukar...

Egentligen, varför lever vi? Varför föddes vi? Vad är meningen med livet? Är det meningen att känna så som man gör? Finns ödet? Vem bestämmer över ödet isåfall? Alla dessa frågor ingen kan riktigt svara på med fullsäkerhet.

Jag hatar när det är super roliga saker man bestämmer och sedan läggs det ner. Det blir ingenting av den planen och man får ett helt tillfälle av sitt liv som går till spillo bara för man la ner den saken. Jag är en sådan som vill göra något varje dag, ha fullt upp och leva mitt liv. Jag vill inte slösa bort hela mitt liv på att inte ha gjort någonting.

Men egentligen är det så fruktansvärt rätt att bara "slösa" bort sitt liv på att inte göra någonting för när du är död så förändrar det ändå ingenting. När du dör kommer ändå ingen komma ihåg ditt namn. Då kanske du tänkte "jo, mina barnbarn mm gör ju det eller om man blir som Hitler". Ja, om du blir som Hitler kommer det finnas böcker och filmer om dig mm men tillslut så kommer det någonting annat som någonting annat och du glöms bort till slut. Sedan vadå vet du vad din farmors farmors farmors morfar hette? Nej, just det.

Jag tycker det också är så fruktansvärt jobbigt att inte veta vad som händer i framtiden! Vad jag kommer jobba med, om jag har partner/husdjur och massor med andra saker som jag inte har någon som helst aning om nu. Men ibland känns det fruktansvärt bra att inte veta vad som kommer hända i sitt liv för då kan man bara leva i nuet och göra det bästa av situationen..

Jag tycker det är jobbigt att tänka om livet, ställa mig det där frågorna folk inte har svar på. För då är det ända svaret att det är bara dåligt att vi människor finns! FÖR vi förstör bara miljön och alla djur. Vi vet att jorden kommer en dag att gå under och det kommer den göra fortare tack vare oss, människor.

Då kommer jag faktiskt så långt i mitt tänkande att jag säger till mig själv "varför dödar vi inte alla varandra och tar självmord, så människor utrotas? Vi förstör ju bara för alla andra varelser" och där går jag föör långt och det vet jag. Vi människor förstör såpass mycket men vi skulle faktiskt kunna överlevt utan att förstöra! Bara en sådan sak att slänga allt i papperskorgen och inte på gatorna gör att massor med t.e.x fåglar inte dör och därför kan även dem leva ett gott liv! Vi mänskor behöver inte förstöra, vi behöver inte sabotera för oss själva och andra levande organismer! Vi alla kan leva sunt och fortsätta leva!

Egentligen kan man förstöra sin egna kropp så grovt mycket för du ska ändå dö. När du gör allt detta påverkas ALLTID dina närmaste och du dör i förtid. Jag vill leva ett så bra liv som möjligt och jag vill leva länge. Trots att det inte spelar ingen roll i längden om du åker och upptäcker världen eller inte för du dör ju ändå? Ja, du dör men det spelar det roll när du lever om du upptäckt världen eller inte. Kanske inte efter du levt men när du väl lever kommer du ihåg sådant och DÅ spelar det roll.

Om man jämför mig och jorden. Jag som kommer förhoppningsvis leva i ca 100 år så är det ingenting jämfört hur många år jorden är och kommer bli! Mina år på jorden som en levande varelse är alltså så otroligt kort tid så därför tar jag vara på varenda liten sekund av mitt liv och försöker leva varenda dag som den vore den sista!

Det här var verkligen super lite av allt jag tänkte under dagen och inlägget blev lite rörigt. Men det får ni leva med! Det kan hända att jag fortsätter en annan dag men mina tankar!

Nu ska jag sova, godnatt!

Tyckte ni om inlägget?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer