Nu är det dags för mig att säga hejdå

Jag hade åkt några träningar på bandyskolan men tyckte inte alls om det. Men mina föräldrar ville ändå att jag skulle lära mig åka skridskor så de flyttade mig till skridskoskolan i Kungälv där konståkning var i fokus. Mina föräldrar trodde alltid jag skulle sluta, eftersom det enda vi gjorde på träningarna var att åka runt i cirklar. Men jag fortsatte och tyckte det var bland det bästa som fanns. Mina tränare ansåg jag var duktig och utvecklades fort så jag fick hoppa över en massa grupper och rätt som det var hade jag kommit med i ett lag och skulle börja tävla. Jag var ca 9 år gammal. Ingen av mina föräldrar visste var synkroniserad konståkning var men jag gillade ju det så jag fortsatte. När jag var 14år hade jag börjat tappa glöden och såg inte längre glädjen i att åka. Då var jag nära på att lägga av. Men i sista sekund övertalade min kompis mig att komma på hennes lags audition, bara för att känna hur det känns att träna med sveriges bästa junior lag. Jag gick på audition och föll pladask igen, jag blev nykär i sporten. Så jag sökte in i laget, och jag kom med! Jag började då träna på elitnivå och planen var även att ta en plats och få tävla med eliten också. Jag fick en tävlingsplats och tävlade den säsongen. Det gick inte som vi förväntat och vi kom 2:a på SM. Vi var inte längre sveriges bästa junior lag. Kommande säsong var jag tvungen att ta en paus på grund av psykisk ohälsa men jag visste att jag inte var klar. Jag skulle ta mitt SM guld. Jag kom tillbaka 2018 och vi vann alla Svenska tävlingar förut en, alltså blev vi svenska mästare. Vi åkte även till Italien och tog brons samt JVM och säkrade att Sverige får skicka två lag till VM nästa år genom att vi kom bland de topp 5 nationerna.

Nu har jag nått alla mina mål. Jag vill inte gå upp i senior och jag känner inga behov att åka utomlands för att åka. Jag har nu varit med i Sveriges juniorlandslag två gånger och är svensk mästare. Jag är klar. Det är min tur att lägga skridskorna på hyllan och säga hejdå till någonting som alltid funnits där för mig, och alltid betytt något extra för mig. Det är inte en sport jag lämnar, det är en livsstil. Det är extremt jobbigt men en sak är säkert, jag slutar med flaggan på topp.

Så tack alla tränare, lagledare, lagkompisar och supportrar jag haft genom tiderna. Utan er skulle ingenting av detta vara mögligt!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Hannagrinvald
Hannagrinvald,
Är så tacksam över att jag har fått stå på isen med dig alla år❤️ Nu börjar vi ett nytt kapitel
nouw.com/hannagrinvald
celineryden
celineryden,
älskar dig <3
nouw.com/celineryden
LivBlomster
LivBlomster,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/livblomster