Nu är hormonsspiralen inne!

Besöket hos ungdomsmottagningen: En timme innan mitt möte skulle jag ta 2 alvedon och 1 Ipren som enligt mig är mycket och något jag aldrig göra. Mina föräldrar (mest min mamma) har alltid sagt att de tror på att kroppen själv ska jobba bort smärtan och att man inte ska stoppa i sig massa onaturliga grejer för att lura kroppen, vilket har påverkat mig. Jag håller med dem, man ska låta kroppen jobba själv! Men jag lyssnar såklart på dem som vet mest och nu är det inte feber vi tar tablett för utan för en smärta jag kommer få. När jag iallafall var på umo satte vi igång direkt och efter max 10min var vi klara! Spiralen var inne och vi skulle bara gå igenom lite saker innan jag fick gå hem. Allt gick super bra och dem var chockade över hur lugn jag var.

Hur det var att sätta in en hormonspiral: Jag tyckte det var helt lugnt. Jag föreställde mig innan att det skulle göra jätte ont men att det skulle gå över snabbt. Hade ställt in mig på att jag skulle ha spiralen för längesedan så för mig var det bara att göra det, inte tänka så mycket. Jag ljuger om jag säger att det inte kändes, för det gjorde det. Men det var en smärta som jag inte alls känt innan och jag tänkte mer på vad det var för smärta än hur ont det gjorde. Men smärta var uthärdlig och inte alls så hemsk som vissa säger att den är! Men antar att det beror på från person till person. Allt gick väldigt snabbt och den ända smärtan som var kvar efter det var klart var den där mensvärken min barnmorska hade varnat mig om. Den fick jag nästa direkt när jag låg där men det var inte en jätte fara eftersom jag hade drogat i mig massa tabletter en timme innan. Nu 12h senare har jag rätt mycket mensvärk och jag kommer stoppa i mig en tablett innan jag somnar. Jag skulle även få min mens omgående av någon anledning som jag inte kommer ihåg och om 4 veckor ska jag på återbesök bara för att dubbelkolla att allt har gått bra.

Vad har jag för regler nu:

  • Inget sex på en vecka eftersom spiralen kommer fungera och verka som den ska om cirka 1 vecka och innan dess riskar man inget
  • Inte bada badhus på en vecka
  • Inga tamponger de första dagarna, bara binda & trosskydd
  • Ring akut om jag får jätte mycket mensvärk och feber
  • Ha tålamod

0 röster
0 röster
0 röster

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer