Pluggtips

1. Lägg undan mobilen

Detta är den absolut viktigaste punkten för att du ska få en effektiv, produktiv och koncentrerad pluggstund. Jag själv är världens mobilnörd och tykcer det är SÅ jobbigt men gud vad jag märker skillnad! Att stänga av allt som inte rör plugget och bara fokusera på studierna en stund gör att d får såå mycket mer gjort och det går snabbare att lära sig när man är mer koncentrerad på en sak! Visst att man har hört att det är vetenskapligt bevisat men att jag upptäckt det själv gör att jag faktiskt tycker det är en viktig, jobbig men bra punkt!

2. Plugga i intervaller

Visst att det är skönt att bara få det gjort men att jobba i omgångar påstår jag är bättre eftersom du då kan hålla koncentrationen genom hela pluggandet samt att kvaliteten blir betydligt bättre. Sätt klockan på 20-40min och när klockan sen ringer gör du något helt annat i ca 10-15min, sen sätter du klockan igen och börjar plugga! TIPS

3. Variera pluggandet

Att bara sitta och läsa in information kan funka för några enstaka men enligt mina erfarenheter och vad jag hört lär man sig bäst att både läsa, tala, lyssna & skriva det, använd alla sinnen! Lär dig en sak på flera sätt för att det ska sitta bättre!

4. Lyssna på musik

Något som kan störa mig är all ljud runt om, allt från att mamma dammsuger till att pappa diskar. Jag behöver komma in i min egna bubbla och det gör jag bäst genom musik. Musiken jag helst lyssnar på är lugna och halvbra låtar som inte innehåller några lyrics. Musiken ska inte vara högre än mina egna tankar men den ska finnas där för att stänga av allting annat runt om!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hade jag pluggat hade jag varit SÅ tacksam för dom här tipsen! Grymt!! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
celineryden
celineryden,
Ååhh tack tack! <3
nouw.com/celineryden