Psykisk ohälsa

Innan ni börjar läsa:

Jag har tänkt att skriva om detta många gånger men inte riktigt vågat om jag får vara ärlig. Jag har känt att det kommer vara väldigt mycket åsikter om det och inte riktigt vetat hur jag ska kunna formulera mig så alla tolkar likadant! Men försöker skriva på bästa möjliga sätt, kommentera gärna era åsikter!

Det är många i hela världen som mår dåligt. Jag menar under en lång tid. Vi snackar om ätstörningar, självskadebeteende, självmords tankar och mycket annat. Varför blir det så fel?

De flesta som har sådana här problem säger att det inte var meningen att det var dem som skulle födas. Att det egentligen inte var dem som skulle bli till, att det blev något fel.

Det är fler och fler här i Sverige som har en psykisk ohälsa, det bara ökar för varje år. Kolla bara på förr i tiden, det var inte alls lika vanligt. Det är många person som inte lider av psykisk ohälsa som är rädda för att vara närheten av folk som lider av det, folk som inte vet vad dem ska göra. De blir rädda och inte förstår. Man kan ju bara sluta tänka på de dåliga sakerna, eller?

Det är en sjukdom, man behöver hjälp, som psykolog och mediciner i värsta fall.

Jag tycker det inte längre ska döljas att folk faktiskt är sjuka psykiskt. Det brukar inte vara snack om de psykiska utan mest det fysiska sjukdomarna, tycker jag. Att tillexempel cancer, ja det är dödligt men det är ätstörningarna med! Vi pratar ofta om de handikappade att de har det svårt och att vi ska hjälpa dem men aldrig dem som har psykiska sjukdomar. Varför?

Jag själv har blivit väldigt drabbad av all sorts psykisk sjukdom. Jag har haft och har vänner som mår dåligt på många olika sätt. Jag vill hjälpa dem och göra någonting åt saken, iallafall försöka.

Jag vill försöka minska på drabbade, jag gör små saker som jag tror kan hjälpa. Som tillexempel skriva om skönhets fel och att alla har dem, att man är fin som man är och ger ofta komplimanger jag verkligen menar till alla sorts människor!

Sociala medier styr väldigt mycket det där med skönhetsideal som väldigt ofta kan ta livet av en person. Jag kan ju känna att vi ger mer hat än kärlek på massmedior. Det är oftast från sociala medier man får de där skönhetsidealen som ingen egentligen har på riktigt. Men människor tar väldigt ofta åt sig och försöker vara som det där idealen, men inser att dem aldrig kommer lyckas.

Folk som inte har så svårt med sig själv vill bara blunda och låtsas som ingenting men snälla, vi behöver varandra för att kunna leva. INGEN klarar sig helt själv.

Minsta lilla hjälper, det kan till och med vara en fin kommentar till en person för att göra deras dag, Att klanka ner på andra hjälper ALDRIG när du försöker få bättre självförtroende själv. Det ända som hjälper enligt mig är när du ger och får komplimanger. Om du inte får komplimanger från andra, säg det då till dig själv, ställ dig i spegeln och säg BARA det bra sakerna om dig själv. Jag lovar, det hjälper. Jag själv har gjort det flera gånger!

Om du själv mår dåligt, berätta det för någon! Annars kommer det bara sluta illa, du kanske vill det men tänk på dem som älskar dig. Du kommer klara det så länge du vågar säga till, våga!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer