Rädslan av att börja älska

Att börja träffa en ny kille kan vara spännande och man får ofta höra från närstående "gud vad roligt!" "så härligt" "spännande!" Men det enda som snurrar runt i huvudet är "fall inte, fall inte, fall inte".

Att ha fjärilar i magen, rosenröda kinder och fnittrigt skratt är en sak, men att börja älska en annan person är en annan. Alla pratar om det som världens härligaste grej, kärlek, att det är de bästa du kan uppleva. Men varför känns det inte som det?

Jag har aldrig älskat en annan människa, jag har aldrig sagt de där tre orden till en kille och menat det. När jag var yngre trodde jag att jag hade koll på vad de betydde men i själva verket var det en fis i universum. Det vet jag nu.

Jag har aldrig haft problem med att träffa nya killar, aldrig haft problem med att dejta och aldrig haft problem att öppna upp mig för en annan människa. Jag har gillat personer, mycket, men aldrig älskat.

För en rädsla hindrar mig från det.

I alla år har man varit självständig, modig och stark. Man har alltid klarat sig själv och stått på sina egna ben. Att gilla en person som inte gillar en tillbaka har varit jobbigt men efter en månad har man varit fit for fight igen.

Men tanken av att älska en annan person är obehaglig. Att känna sig beroende av en människa har alltid lett mig ifrån den relationen, hur jobbigt det än har varit. Jag har aldrig tillåtit mig själv känna mig värd det, för rädslan av att falla och ingen fångar är större än längtan att känna sig älskad och att älska.

Så hur modig är man egentligen? Om man inte ens vågar att falla.

Jag har aldrig träffat en och samma människa i över 3 månader, varför? Det är av många olika anledningar men dessa anledningar grundar sig nog i rädslan, rädslan att falla för någon som inte finns där och fångar.

Men trots det är det okej. Det är okej att känna sig rädd. Okej att tycka det är obehagligt. Det är inte konstigt att vara rädd för det okända, inte heller för någonting som kan ha skadat en tidigare. Men man ska inte låta det begränsa en.

För vad är det värsta som kan hända?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Hannagrinvald
Hannagrinvald,

❤️❤️❤️

nouw.com/hannagrinvald
celineryden
celineryden,