Min första gynekologundersökning!

Regniga dagar som denna saknar man sommaren lite extra😔

Hej bloggen!

Idag var det en kort skoldag eftersom vid 13.00 hade jag tid hos ungdomsmottagningen. Efter det åkte jag hem och åt lite. Strax efter det körde jag till gymmet och hoppa på ett lagom jobbigt benpass som kändes jätteskönt och helt perfekt en fredagseftermiddag! Nu är jag hemma igen och har duschat. Ska sätta mig på moppen och köra till Clara i Kungälv! Det regnar ju ute och sitta på en moppe i 35min är kanske inte jätteroligt, men får lösa det med regnkläder helt enkelt!

Varnar känsliga läsare för sista delen i inlägget

Mitt besök hos ungdomsmottagningen: Vi prata preventivmedel och bestämde att jag skulle få en hormonspiral och det känns så bra! Bokade även tid för det och redan på torsdag nästa vecka fick jag tid, så skönt att det blir en kort process! Vi hann även med att göra min första gynekologundersökning i mitt liv och även ett klamydiatest som jag aldrig gjort tidigare! Är 99.9% säker på att jag inte har klamydia men de erbjöd mig att göra ett test bara för att vara helt säker innan man sätter in spiralen och jag kände att eftersom det är gratis för mig så är det skönt att bara få det gjort och vara helt säker innan man sätter in spiralen! Plus att man blir lite nyfiken hur det går till och känns mm, hihi! Allt såg bra ut och resultatet på testet får jag nästa vecka!

Hur tyckte jag det kändes att göra undersökningen & testet: Först hade jag en sådan bra undersköterska och vi klickade jättebra så kändes inte alls konstigt att sätta sig i stolen med barunderkropp! Sen kändes det ingenting och gjorde inte alls ont på något sätt. Det gick snabbt och smidigt, så jag kan inte klaga alls. Jag är väl inte den som var rädd eller obekväm för att spreta med benen inför en undersköterska. Men vet att många inte vill eller vågar och jag känner bara, gör det. Det är inte farligt alls och man ska inte känna sig obekväm. Efter att ha gjort det en gång kommer det kännas naturligt för er att göra det fler! Det är deras jobb och de gör det dagligen, de är proffs på det och sköter situationen proffsigt!

Har ni någonsin gjort en gynekologundersökning?

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer