Recept - spenatvåfflor

Detta var verkligen superenkelt att göra! Enda svåra var att avgöra när våfflan var klar ohch sedan få upp den ur järnet eftersom den inte riktigt betedde sig som en "vanlig" våffla, haha!

Du behöver (till 4 pers):

Till våfflorna:

420 g våffelmix

200 g smör

100 g färsk spenat

5 dl vatten

Till picklade löksmetana:

2 st schalottenlök

2 msk ättiksprit (12%)

3 msk strösocker

6 msk vatten

200 g smetana

2 krm salt

Till toppning

1/2 citron

100 g löjrom

Gör såhär:

1. Skala och finhacka löken. Blanda den med ättika, socker & vatten. Låt stå i ca 15min (detta kommer bli den picklade löksmetanan)

2. Smält smöret och låt det svalna. Mixa spenat och vatten med mixerstav. Vispa sedan ihop med våffelmixen med spenatvattnet och addera smöret.

3. Skär citronen i 1/4 delar

4. Låt löken rinna av men spara 1 msk av lagen. Vispa metanan fast med elvisp. Blanda i de mesta av löken och smaksätt med den sparade lagen. Krydda med salt.

5. Grädda våfflorna

6. Servera våfflorna med löksmetana, löjrom, citron & lök

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer