Rosa är tjejigt och blått är för killar!

Jag tycker vi delar in tjej- och killsaker för tidigt i vår värld. Redan i bebis ålder delar vi in oss i två olika kön. Finns det inte mer än två kön? Rosa är för tjejer och blått för killar, överallt ser man detta.

Jag var inne i en barnaffär några dagar efter jul och lade märket till detta väldigt tydligt. På ena sidan var det rosa, dockor och barbies och när jag sedan vände mig om och såg den andra sektionen var det blåa mörka färger, fyplan och bilar. Man såg tydligt vart ”tjej sidan” var och ”kill sidan” var. Rosa är inte bara för flickor och bilar är inte bara för killar! Jag var tvungen att ta kort på denna leksaksaffären för att visa, bilderna ser ni här under.

Jag tycker det är väldigt fel, helt ärligt. Kan vi inte låta våra barn vara barn istället för att tidigt dela in dem i två kön direkt. Finns det bara två kön liksom? Jag tycker att man ska låta barn bestämma vad dem tycker är roligt, inte på verka sina barn. Låta en flicka leka med bilar och låt en pojke leka med en docka om dem vill det. Jag vet att det finns jätte många föräldrar där ute som köper det barnen vill leka med och struntar i vad idealen säger om det och det är jätte roligt att veta. Men det finns även föräldrar som köper rosa prinsess klänningar till din dotter även om hon vill vara batman på ett barnkalas..

Ni ser även skillnaden på legot här under...

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer