Ryggbiff med potatisbakelse 

Du behöver (till 4 pers):

Till konjaksåsen:

50 g smör

1/2 st gul lök

1/2 st morot

1 dl konjak

1 msk viltfond

1 dl grädde

0.5 dl vatten

2 - 3 msk ljus redning

Till potatisbakelsen:

15 st potatisar

1.5 påse västerbottenost

3 klyftor vitlök

1.5 st ägg

1.5 paket färdigkalvad smördeg (rulle)

salt & peppar

Till köttet:

900 g ryggbiff

salt & peppar

Extra:

Sparris

Gör såhär:

1. Koka potatisen & låt den svalna

2. Pressa potatisen

3. (sås) Smält smör i en kastrull & ha ner hackad lök & morot. Låt de mjuka på medeltemperatur i ca 10min och slå sedan på konjaken.

4. (sås) Sila av genom ett durkslag och häll tillbaka den avsilade vätskan i kastrullen. Ställ tillbaka på plattan och rör i viltfond, grädde & vatten. Smaka av med salt & peppar. Vispa i redning och låt koka upp.

5. Lägg den pressade potatisen på den utkavlade degen. Strö över isen, pressa eller hacka vitlöken och avsluta med salt och peppar.

7. Rulla ihop degen med potatis i en rull (liknande en rulltårta). Skär rullen i lagom tjocka skivor (ca 2-3cm). Lägg skivorna på en plåt och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen på ca 200-225 grader i 15-20 min, tills degen blivit bakad och fått fin färg.

6. (sås) Ha eventuellt i mer redning om den blir för lös och mer vatten om den blir trögflytande

7. Stek köttet och krydda med salt & peppar

8. Koka upp lite sparris

9. Redo att serveras!!!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer