Självförtroende

Detta inlägget skulle kommit upp 1 Maj men av någon anledning kom det inte upp! Ber så mycket om ursäkt!

Jag tror att detta med självförtroende och självkänsla har pratats väldigt mycket om i tonåren både för 40 år sedan och nu. Men det är fortfarande ett viktigt ämne!

Dagens tonåringar har väldigt dåligt självförtroende på grund av alla sociala medier. Nätmobbning och allt det andra som finns är jätte hemskt.

Jag tror att vissa föräldrar blundar väldigt mycket för hur ens tonåring mår. Vi tonåringar måste få höra oftare hur fina, underbara och hur bra vi är. Både av föräldrar, vänner och främlingar! Det är svårt nu förtiden att ha ett bra självförtroende då man sällan får höra hur tacksamma ens nära är att man finns!

Försök berätta till era tonåringar om hur underbara dem är, hur ni ser dem som person. Så fort ni tycker dem är fina, säg det! Så fort ni tycker dem gjort något bra, säg det! De kan kännas som att det inte spelar någon roll i deras huvud men det gör det faktiskt. Mina föräldrar är väldigt sådana, berömmer mig mer än klagar på mig. Jag får mer motivation till att göra saker dem inte bett om när jag har fått beröm. Jag får INTE motivation till att göra saker när dem säger att jag inte är bra på det, eller att jag aldrig hjälper till. Utan får motivation när jag hör hur bra jag är på sakerna och att dem är glada att jag hjälper till!

Beröm era barn för allt bra de gör istället för att klaga på det dem gör mindre bra!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer