Skönhetsideal

Vi tonåringar i detta samhället kan inte hjälpa hur vi blir uppväxta. Alla dessa sociala medier som finns runt om oss påverkar oss så extremt mycket. Det är få tonåringar som vet om att det är så. att vi påverkas. För oss är instagram, facebook, twitter och alla det andra medierna vardag för oss. Vi har blivit uppväxta med dem, vi är vana att dem finns.

Ni vuxna vet att vi blir påverkade av det, extremt mycket! Ni vet också att skönhetsidealen är större än vad den någonsin varit. Folk prata om skönhetsideal vart du än går. Men du, du som är vuxen lider och drabbas inte av det så mycket som vi tonåringar. Du vet att det är dåligt att det finns en sådan ideal men du vet inte hur hemskt det är att vara i den åldern då man är som mest utsatt.

För oss tjejer är skönhetsidealen väldigt stora hos killar mindre men det finns fortfarande. Tjejerna ska vara smala, stor rumpa, stora bröst, inga finnar/ bristningar och allmänt perfekta. Det är få människor som har det utseende överhuvudtaget. Killarna ska vara vältränade och allt det andra jag inte vet om. Eftersom jag inte är kille märker jag inte av dem skönhetsidealen.

Skönhetsidealen är för höga och gör att alla tonåringar funderar, har jag fin kropp? Är jag snygg? Är jag för tjock? Det ska inte hända, jag vill verkligen inte att vi ska påverkas av alla ideal som finns, utan man ska vara nöjd med den man är! Eller hur?

Tyvärr, så går det inte att bara ändra på utan det behövs metal träning, dagligen. Säg till era barn att dem är fina som de är och man behöver inte se ut som modeller för att vara perfekt. Man behöver inte vara smal/vältränad/sminkad för att vara fin. Man är det ändå.

DU ÄR FIN PRECIS SOM DU ÄR!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Jens
,
Du säger ju själv att du vill vara mer vältränad
celineryden
celineryden,
Ja, men jag accepterar min kropp men det säger ju inte att man inte får göra ändringar med den. Jag vet att jag mår bättre att vara vältränad MEN jag trivs ändå med min kropp!
nouw.com/celineryden