Till 12åriga Celine

Att vara 12år i Celines skor är inte enkelt och jag vet hur tufft det är ibland när klasskompisarna inte förstår varför du vill gå undan eller hur jobbigt det är att inte kunna prata med någon. Jag vill att du ändå försöker att le mer, inte sådär med tänderna som du just nu gör, jag vill att du försöker hitta fler stunder där du kan hitta leendet från själen, det leendet som inte är påklistrat utan det som inte klarar av att hålla sig borta ditt ansikte. För både du och jag vet att de leendena fortfarande finns där och dyker upp ibland, inte lika ofta som innan men försök hitta de stunderna och tar vara på den känslan där och då.

Du har alltid fått höra att du är en färgstark person, med mycket åsikter och har högt i tak vart du än går. Att du bestämt dina egna regler och ingen har kunnat styrka dig ifrån dina åsikter, tankar och idéer. Men jag vill att du ska veta att det är okej att vara som alla andra ibland, att inte behöva sticka ut på något sätt och inte behöva vara den roligaste/galnaste/energifyllda som alltid står i centrum. Det är okej att ibland passa in i ramen som alla andra barn följer, det är okej att vara en i mängden och lugnt luta sig tillbaka till att det finns någon annan som kan äga strålkastarna för en sekund. Du behöver inte prestera på topp hela tiden, du är unik trots att du ibland väljer att inte visa din färgstarka personlighet.

Kom ihåg att jag känt allt det du känner just nu och jag vet, att det kommer bli enklare och lättare på alla sätt och vis. Jag vet allt ansvar du bär på, alla hemligheter du inte får berätta och hur du mår när du självvalt sitter ensam i korridoren. Det är inte lätt och det kommer inte vara enkelt på ett väldigt långt tag. Du har själv inte satt dig i alla dina problem men det är bara du som kan ta dig ur dem. Vilket du också kommer göra, för vi två ger inte upp så enkelt. Jag kan trösta dig med att säga att det du känner kommer du inte känna förevigt, problemen som känns helt bortom lösning kommer lösas och det kommer bli bra tillslut.

Bara efter dina 12år på jorden är du klokare än de flesta, har mer erfarenhet än andra i klassen och tro det eller ej, starkare än vad de någonsin kommer bli. Men glöm inte av, du är ett barn och du är enbart 12år. Jag vet att du hatar att höra det, men du behöver inte ta på dig alla utmaningar som möter din väg, det är okej att säga nej tack och gå vidare. Du är ung och försök att inte ta för mycket vatten över huvudet.

Som jag skrev, du är barn och är enbart 12 år gammal. Njut av det, ta vara på det. Du är bara barn en gång i livet och tonåren kommer komma, tidigare än vad du anar. Försök att bara vara, gå och lek, snälla. Sitt inte alldeles för många timmar på we<3it och vänta på ett tecken. Ta tillfället till akt och var med på pantgömme, för det kommer du ångra i annars fall.

Slutligen tror jag du vet vad jag kommer skriva. Du och jag rockar, och har alltid gjort. O när tiden kommer där allting känns skit och du inte orkar kämpa längre, kolla dig själv i spegeln och berätta vem du vill vara och bli sen den personen. Det är inte så svårt, du har klarat svårare saker än så. Gör det du alltid gjort och kommer alltid göra, ta det med en klackspark.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Så fint skrivet <3 Massa kramar

nouw.com/louiseedling
celineryden
celineryden,
Ååhh tack snälla! Kram <3
nouw.com/celineryden
saranilsander
saranilsander,

Åh vilket fint inlägg och fint skrivet! ❤️

nouw.com/saranilsander
celineryden
celineryden,
Tack så jättemycket fina du! <3
nouw.com/celineryden
LivBlomster
LivBlomster,
❤️❤️❤️
nouw.com/livblomster
celineryden
celineryden,