Tips på hur du ska känna dig fräsch i höst

Hur mycket vi vill det eller ej så är det höst på riktigt nu & det är lätt att bli nere och känna sig ofräsch när mörker & regn närmar sig med stora steg. Därför tänker jag dela med mig av mina personliga tips på att känna sig aningen fräschare på hösten/vintern.

1. Använd nagellack

Om du inte äger något nagellack så gå & köp, minst två. Ett som är lite mer färgglatt & ett neutralt som du kan variera mellan. Måla naglarna men även tånaglarna! Det kanske inte är så många som kommer se dina fötter under detta halvår men du kommer veta att de är snygga & fräscha och det kommer göra så mycket för din utstrålning!

2. Spraytan

Det gör så mycket att vara lite brun & inte vara likblek. Såklart är detta en personlig åsikt men jag mår & känner mig mycket fräschare när jag inte är likblek på dagarna. Alla vill kanske inte lägga så mycket pengar på att vara lite tan och därför finns brun utan sol för oss som är lite mer ekonomiska, hehe. Funkar lika bra!

3. Vaxa sig

Jag gillar att vara vaxad, jag vaxar mig "överallt" om man säger så, förutom benen där jag rakar eftersom jag knappt får något hår på dem. Men trots att du inte visar dig så mycket i linne/bikini m.m. är det din känsla vi är ute efter och jag känner mig mycket fräschare och finare om jag är nyvaxad överallt, sååå trevligt. För er som inte gillar vaxning är såklart rakning in princip samma sak. Jag föredrar vaxning då min hy blir lättirriterad av rakbladet och jag får lätt plitor & utslag samt att jag inte behöver vaxa mig lika ofta som jag behöver raka mig.

4. Skaffa dig en ny garderob

Införskaffa dig nya kläder, det gör jättemycket. Sen behöver det absolut inte vara det nyaste & dyraste, second hand går lika bra det! Second hand har ju också blivit väldigt modernt & tradigt! Plus att det är bra för miljön(!!). Sen finns det alltid undangömda plagg i ens garderob som nu är på tiden att leta fram & använda!

5. Ny frisyr

Jag personligen gjorde en total make over på mitt hår för 2år sedan, kommer ni ihåg det? Jag slingade håret blont i början på hösten, kanske inte blev så snyggt eller något jag kommer göra om MEN jag kände faktiskt mig vääääldigt fräsch när jag sedan tonade håret mörkbrunt (mörkare än min vanliga hårfärg) på vintern sedan! Såhär såg den make overn ut: klicka här

6. Avsluta duschen i kallvatten

När ni har duschat klart, gå inte ur duschen! Utan sätt på iskallt vatten och stå kvar i duschen i 30sek för att sedan gå ut. OJ va pigg, fräsch och härlig man känner sig, det gör faktiskt mycket!

7. Noppa ögonbrynen regelbundet

Jag har en tendens att dra ut på att noppa dem på hösten/vintern eftersom jag ändå känner mig så ofräsch MEN gör inte det! En sådan lite grej, som går på två snabba, blir mycket i längden. När jag har ny doppade ögonbryn mår jag som en gud kan jag meddela!

8. TRÄNA

Sista tipsen är såklart en sak jag typ alltid tjatar om, hehe. Men att träna och hålla igång ger oss endorfiner som är mer än behövliga under detta halvår när vi inte får någon energi av någon sol. Du känner dig duktig, du är fullproppad med endorfiner, din koncentration förbättras OCH det är vetenskapligt bevisat att träning motverkar depression & ångest, och det vet vi alla att det gärna kryper fram under detta halvår!

PoK

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer