​Tips till att behålla sommarhyn!

Jag är nog inte ensam med att ha en fin, slät och härlig hy på sommarn men så fort det blir kallt och mörkare får jag sämre hy och finnar & pormaskar kryper sig fram. Tycker det är så sjukt irriterade eftersom det redan är kämpigt att behålla det positivt uppe när det mörknar, skolan börjar och alla måsten rullar in på ett löpande band igen… Därför ska ni få mina bästa tips till att motverka en d��lig hy!

 • Duscha i kalldusch
  Detta nämnde jag i mitt inlägg om hur man håller sig fräsch i höst (inlägget hittar ni här) och måste nämna det ännu en gång. Sätt duschen på det kallaste det sista 30sek av din dusch! Inte enbart att du känner dig fräschare utan din hud ser inte lika ”trött ut” och dina hårsäckar stänger sig och behåller glansen i håret!


 • Återfukta (ansikte & kropp)
  Efter du duschat och tvättat din kropp är det viktigt att du ger tillbaka den fukt det tråkiga vädret har tagit bort från din kropp under dagen. Många av oss blir torrare under vinterhalvåret och därför är det viktigt med body lotion samt dagkräm. Sedan beror det helt på hur torr hy du har och hur mycket återfuktning du behöver men min personliga åsikt är att du ska återfukta så mycket du behöver och inte mer. Jag har inte jättetorr hy och därför räcker det med en dagkräm för mig, inga oljor eller nattkrämer.
 • Ansiktsmask (2olika)
  Ni har hört det förut och jag säger det igen, återfukta huden! Jag använder två ansiktsmasker. En som jag har rätt ofta som enbart är för att återfukta huden lite extra, ca 2gr/v använder jag denna. Den andra ansiktsmasken använder jag ca varannan vecka eftersom den är mer för att motverka & torkar ut finnar samt tar bort porer.


 • Bodyskubb (ansikte & kropp)
  Efter ca 30dagar ”byter” vi hud och får ett nytt yttre lager och för att kunna ta hand om den nya huden så fort den kommer är det viktigt att vi skrubbar bort den döda & gamla huden som finns kvar. Detta är någonting jag gör en gång i månaden.


 • Inget ansiktssmink utan bus
  Jag försöker även minska på ansiktssmink (foundation, puder, concealer mm.) trots att man mer än gärna vill lägga på ett extra lager eftersom man är lite blekare & finnar börjar komma. Därför ska man använda brun utan sol istället! Jag upplever att jag får mindre finnar och porer när jag använder bus istället för smink, men det är ingenting jag riktigt har fakta på utan det är bara mina åsikter, hehe!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar