Tips till att överleva distans, del 1

1. Plugga tillsammans!

Trots att många av oss just nu pluggar eller jobbar på distans tycker jag det är viktigt att fortsätta hålla ihop det sociala man lätt går miste om ifall man sitter hemma hela dagarna. Därför tycker jag att man antingen kan träffa en kompis någon gång i veckan för pluggdejt men om man vill hålla sig helt bort från andra kan man faktiskt ta ett digitalt möte och plugga tillsammans. Det gör så mycket att faktiskt prata med andra och ibland ta pauser för att prata om något helt annat än plugg/jobb.

2. Laga god lunch

Som jag skrev förra veckan, hitta god mat att laga! Jag kan sitta och plugga och ibland se framemot lunchpausen för att jag ska laga någonting gott. Genom att äta ordentligt behåller du energin uppe och när du går hemma behöver du aldrig gå runt med en tom mage, utnyttja det och hitta roliga recept att prova och fastna i!

3. Hitta ett bra working space

Sängen är inte ett bra ställe. Hur skönt det än är tror jag inte vi får någonting gjort och om man får gjort något tror jag definit inte det blir bra gjort med hög kvalitet. Sätt dig vid skrivbordet eller vid köksbordet, där kan du sitta ner ordentligt och få saker gjorda. Både bra för din kropp men också för din psykiska hälsa. Sängen associerar vi med avslappning och sömn, något du inte riktigt ska känna om du ska få jobb gjort. Man kan också göra som min familj gjorde förra våren, införskaffa ett minikontor. Vi köpte en höj- och sänkbart bord med kontorsstol och sedan tog pappa hem sina skärmar från jobbet. Både jag, pappa och min bror har suttit hemma i ett år nu, vi har börjat vänja oss nu och under trappan har vi vårt lilla minikotor.

4. Ordentlig outfit

Jag förstår att man kanske inte vill sätta på sig jeans och en blus MEN byt iallafall om från det du hade och sov i. Jag sover 9 av 10 alla nätter i nattlinne, men är noga med att inte fortsätta ha på mig det under skoldagen sen. Det är också vanligt att ha samma mjukis-outfit flera dagar i rad när man går hemma men byt mellan olika mjukis-outfits! Precis som du skulle bytt mellan olika kläder ifall du skulle gått till skola/jobb!

5. Ta vara på rasterna

Ta vara på att du får rast, släpp plugget och gör någonting annat. Sätt dig på balkongen och ta lite luft eller gå och plocka ur diskmaskin. Sitt inte kvar och plugga bara för att få klart allting så fort som möjligt, utan följ skolschemat som du har det. Använd lektionerna men använd rasterna lika mycket! Hjärnan orkar inte att jobba på högvarv en hel dag.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Vilka supertips! Skulle så gärna vilja ha någon att plugga med men mina vänner bor på andra sidan stan:( Däremot försöker jag ibland laga mig en lite godare lunch eller testa på något nytt <3

nouw.com/louiseedling
celineryden
celineryden,

Tack! Men kanske går det att plugga med kompisar över videolänk? Brukar jag köra på när jag upplever att det är för mycket folk ute och man inte riktigt kan ses. Dessutom, superroligt med att testa nytt!!

nouw.com/celineryden