Tips till att överleva distans, del 2

1. Drick mycket vatten

Det är viktigt, speciellt när man går hemma. Vi alla vet att det är bra att dricka mycket och passa på att göra det när du ändå bara är hemma och har tillgång till vattenkranen. Vi bör dricka 1-1,5liter vatten om dagen, håller alla det? Hjärnan består av 85% vatten och om vi ska jobba produktivt hemifrån är det då viktigt att ta hand om den del i kroppen som jobbar som mest!

2. Gå promenader

Man glömmer lätt av att gå ut, röra på sig och ta del av den friska luften när man längre inte går till bussen, tåget eller går en lunchpromenad på jobbet. Ta er tiden att gå ut och andas lite frisk luft, stäng inte inne er alldeles för mycket i hemmet, hjärnan och kroppen behöver frisk luft!

3. ToDoLists

Gör en dagordning, gör en att-göra-lista för dagen. På så sätt får du saker gjort OCH du ser vad du har gjort i slutet av dagen. Många gånger kan jag uppleva att jag inte fått gjort någonting p.g.a. att jag bara varit hemma en hel dag men genom att då gå tillbaka och kolla på listan jag gjorde på morgonen eller kvällen innan ger mig ett lugn, för den bevisar att jag faktiskt fått gjort saker och ting.

4. Ta vara på tiden

Nu är du hemma, visst det suger att inte få göra det man vill och ständigt bli begränsad MEN VET DU VAD! Ta vara på denna tiden då, gör saker du vanligtvis skjuter upp, till exempel att rensa garderoben, hitta en ny hobby, rensa bland alla tusentals bilder eller sätt ihop en bildbok från en resa. Ta vara på tiden hemma och gör den värdefull.

5. Hitta rutiner!

Typ den viktigaste punkten, försök hitta vardagsrutiner som du sedan går bort ifrån när det blir helg, bara för att kunna känna skillnaden på vardag och helg. Detta är också det största problemet jag haft, jag har aldrig riktigt känt att jag varken går på lov eller helg sen vi gick på distans och det beror på mina rutiner. Det är viktigt för oss att hitta bra rutiner som man gör varje skoldag, fast hemifrån. Gå upp, gör frukost etc etc etc, försök att få in en bra och välfungerande rutin. Detta är någonting jag definitivt kommer fokusera mer på framöver eftersom jag varit extremt slarvig med att hitta en rutin och därav blir mina dagar sammanflätande i en och samma sak.

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer

Ida,

Så himla bra tips!! Rutiner är såå otroligt viktigt, funkar ej utan dem haha!

idanilssonphoto.se
celineryden
celineryden,

Tack! Är likadan hihi. Ha en bra vecka <3

nouw.com/celineryden