Tips till bättre hy

Innehåller affiliate-länkar

Jag har små problem med min hy, inte minst på vintern när det börjar bli kallt ute och solen inte skiner lika ofta och mycket. Jag har finnar och har lätt att få finnar men absolut inte akne. Men om jag inte tar hand om min hy får jag definitivt fler finnar (och även större) än vad jag har nu. Till en början tyckte jag det var jobbigt att ha finnar och visste inte riktigt vad det bästa tipsen var för att förebygga och "bota" finnar. Jag skulle önskat att någon tipsa mig och därför tänker jag tipsa er! Alla dessa tipsen försöker jag följa och SHIT vad dem hjälper mig!

Hudvårstips! 

1. För dig som använder smink: använd smink så lite som möjligt!
Det är i principt smuts du lägger på din hy. När porerna sedan öppnas (t.ex. när du svettas) är det friväg in för sminket att åka ner i porerna och götta ner sig. Därefter bildas rätt omgående en finne/plita. EXTRA viktigt att använda en dagkräm innan du sminkar dig då krämen skyddar din hy mot smutsen!

2. Tvätta ansikte med en bra rengöring morgon OCH kväll!
Jag tvättar mitt ansikte morgon och kväll med rengöring för att få bort allt skit som huden samlar på sig. Man tänker rätt snabbt att man har rengöring för att få bort det smink man inte fått bort med sminkborttagningen men FEL, du har ett smutsigt ansikte trots att ansiktet inte burit smink! Tänk på alla bakterier i luften!!
Den jag använder året om: här! (tänk på att alla har olika sorts hy och behöver därför olika rengöringar, testa dig fram!)

3. ÅTERFUKTA!
Efter du tvättat ditt ansikte är det viktigt att ha en bra återfuktningskräm som återfuktar din hy speciellt nu på vinterhalvåret då de flesta har torrare hy. Det är från hy till hy hur mycket återfuktning man behöver (beroende på oljig/torr hy mm) så man får prova sig fram. För mig räcker det med en återfuktande dagkräm eftersom min rengöring också är återfuktande!
Den jag använder på sommar/våren: här!
Den jag använder på höst/vintern: här!

4. Använd ansiktsmask!
Lyxa till det med ansiktsmask 1-2gr i veckan. Istället för att klämma finnar (som jag älskar) försök låt bli och istället förebygga och vårda finnarna med en bra ansiktsmask. Olika ansiktsmasker är bra på olika saker så det gäller även här att hitta den som är perfekt för dig!
Den jag använder 1-2gr/v året om:
här!

Små extra tips!

- Använd enskild handduk till ansiktet för att minimera bakterierna du lägger i ansiktet
- Låt bli att klämma finnar/plitor/porer eftersom det slutar bara med att du irriterar hyn och du får tillbaka finnen eller får en ny
- Låt ansiktet få andas. Undvik kepsar direkt på hyn eftersom hyn då inte får andas och blir irriterad
- Låt huden få svettas, men låt inte svetten torka in! Det leder bara till finnar & plitor (trust me, jag vet)
- Tandkräm är INGET bra sätt att bota en finne, du fräter bort finnen! Inget huden mår bra av. Det finns finnmedel till sådant!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer