Vad jag gör när jag blir för stressad

Först och främst vill jag poängtera att stress är i många fall bra, man är på hugget, alltid uppe på tårna och slappar inte. Jag älskar att vara lite små stressad över någonting, det är då jag är som mest produktiv och dessutom anser jag att jag också presterar bättre då. Men ibland kan den positiva stressen tippa över, även för mig som gillar att stressa. Det är då viktigt att veta vad man ska göra och hur man ska agera så man inte hamnar i en ond spiral. Jag har många många många gånger varit och nuddat på det spåret och känner därför att dela med mig av mina små knep.

Planera

Planering är nyckeln till mycket och jag skulle även vilja påstå att det också är nyckeln till ett mindre stressat liv. För när du skriver ner det, lägger det i en kalender så behöver du enbart kolla på kalendern. Du behöver därför inte komma ihåg det, ständigt behöva tänka på det eller gå runt och stressa över det i förväg.

Prioritera

Även detta är en otroligt viktig nyckel. Det finns mycket man vill göra, oftast under kort tid och såklart finns det även saker man inte vill göra men måste göra som ska göras. Jag är duktig på att göra listor som aldrig tar slut och jag har definitivt inget tålamod att vänta med att göra det, allt ska hända nu nu nu. Men så funkar tyvärr inte livet och därför är det viktigt att prioritera det viktigaste. Men kombinera det du måste göra med saker du också vill göra så att du faktiskt njuter lite av stunden också ;)

Ta en ledig dag i vecka

När man är stressad, bokar upp varenda tillfälle man har och bara vill få gjort så mycket som möjligt är det då viktigt att planera in en dag i veckan där man inte ska göra någonting alls, bara vara hemma, göra exakt vad man känner för och bara ta en liten paus i stressandet. Detta är definitivt mitt största tips till alla, när jag har stressiga perioder fokuserar jag på att ha en ledig dag i veckan, enbart för att slappa och ta det lugnt!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer