Vi har värdelösa föräldrar!!

I tonåren händer det mycket, det är den perioden man är mellan barn och vuxen. Det är den perioden då tonåringar inte vet vilka dem är, vad dem ska bli och vad dem vill vara. Man kommer in i puberteten och det är en mängd olika saker som händer inom skolan med. Allt detta vet våra föräldrar om men ändå blir dem besvikna när vi gör något felsteg.

Vi tonåringar och ni föräldrar hatar att bråka med varandra, det vet alla innerst inne. Trots det kommer vi i sådana situationer ändå. Jag skyller faktiskt på våra föräldrar i detta fall, dem är alldeles för stränga i vissa familjer och alldeles för snälla i andra. Plus att dem faktiskt är äldre och ska visa hur livet går till på rätt sätt. I min familj och i de flesta av mina vänners familjer är de rätt stränga när det gäller vissa saker.

Jag tycker föräldrarna sätter oss i en obehaglig sits. Bråk gör oss mer stressade och deprimerade. Straffen vi får är ju också rätt otäcka, inte få använda mobilen på en dag. Jag vet att det är bra att vara utan den ibland men det är det ända sättet att ha kontakt med sina vänner nu förtiden. Jag tränar rätt mycket och hjälper till hemma ännu mer och därför är den kontakt väldigt viktig.

Jag är sådan som inte är så öppen mot mina föräldrar men mot mina vänner. När man ligger i sängen på kvällen och gråter, mår skit och känner sig värdelös. Ja, då är inte det lättaste att gå ut och prata med sina föräldrar. Det är lättare att skriva till en kompis och jag lovar det hjälper i många lägen. Jag har mest vänner som bor långt bort från mig och är därför inte lätt att bara gå till, även om jag ville. Min mobil gör så mycket mer än vad ni föräldrar tror. Och jag vet att det inte är bara jag som är såhär.

Vi tonåringar lever inte på 1900-talet och det är inte exakt samma som det var när våra föräldrar växte upp. Det har förändrats en hel del. Det är mycket som stämmer men ännu mer som skiljer sig åt. Vi flesta tonåringar har växt upp med smartphones och kan inte hjälpa det. Det är vår vardag och vi skulle göra vad som helst att leva ett enkelt liv. Vi vet lika mycket som ni föräldrar att det inte går att bara leva ett enkelt liv utan motgångar, men familjebråk gör en mer än ledsen...

Ni föräldrar är faktiskt rätt konstiga...

Men ni är också väldigt behövda i vårt samhälle! Utan er skulle era underbara tonåringar aldrig klarat av allting! Alla föräldrar är jobbiga för oss tonåringar men också helt underbara! Men jag skulle nog säga att et är dags för er föräldrar att lyssna på er tonåring och prata igenom saker istället för att straffa dem, för oftast blir det att dem blir ännu mer deprimerade och osäkra på olika sätt!

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer