VM kval

I helgen hade vi VM kval. Det var vår första tävling för säsongen och ett av två VM kval. När man åker i junior klassen har man två program ett som är lite kortare & ett som är lite längre. Man åker det korta ena dagen & andra dagen det långa. Sedan slås poängen från de två dagarna ihop för ett sammanställt resultat som visar vem som vunnit i tävlingen.

Innan varje tävling har varje lag alltid ett "träningsåk" på 10min där man åker igenom hela programmet i delar innan själva tävlingen börjar. Vissa domare är på plats & kollar men sätter inga poäng över huvudtaget.

Lördagen

Vi började med vårt träningsåk och allting kändes väldigt lugnt, tryckt & bra. Det behövdes inga stora förändringar till att göra programmet så bra som vi vill ha det. Ett perfekt träningsåk innan tävlingen helt enkelt!

Sedan var det dags för tävlingsåket. Shit, det kändes så bra att ställa sig på isen med laget. Allt var lugnt och under kontroll. Jag gjorde ju min tävlings comeback också vilket var extremt skönt. Åket i sig blev inte riktigt som vi önskat men poängen höll till att placera oss högst upp med 4 poäng till godo.

Temat för årets korta program är "steampunk machine"

Söndagen

Söndagens träningsåk var däremot inte lika bra. Det var mycket snubbel & det kändes som många var nervösa. Vi har många i laget som aldrig åkt junior klass innan och därför inte tävlat två dagar, det leder till lite oro, tyvärr. Men normalt sätt brukar det leda till att man taggar till & skärper sig extra till tävlingsåket.

Men i vårt fall höll sig det spända nervösa i sig till tävlingsåket och det resulterade till att vårt åk inte var så perfekt. Jag kände själv att jag inte har åkt sämre än vad jag gjorde igår, inte åns på träningar. Det var ingen som ramlade som tur var men snubbel, fel i takten och osynkade var någonting som kunde beskriva vårt åk. Vi kan bättre & vi vet om det. Söndagen var en tuff dag för oss alla & många tårar föll. Resultatet blev tyvärr att vi kom tvåa på vår första tävling. De som vann var värdiga vinnare denna dag och så är det bara.

Temat för årets långa program är ”battle of the dragons

Lånade bilder av:
@Hannagrinvald
Peter Johansson
Navaz Sumar

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar