Mitt liv på Gymnasiet

Någonting jag inte berättat om men jag vet många vill veta om är hur det är på gymnasiet. Tänkte skriva detta inlägg för ett tag sedan men insåg att ni kanske hellre ville veta mer när jag landat i hur det faktiskt är och känns.

För er som missat detta har jag precis börjat (precis o precis...) första året på gymnasiet. Jag går på Kitas ekonomi och läser ekonomiprogrammet. Jag går i en klass med blandade personlighetstyper, som i det flesta klasserna. Men majoriteten av personerna är väldigt framåt, öppna och sociala. Mer min personlighets typ om man säger så.

Mina första tre veckor kändes allting väldigt väldigt bra och jag klickade med ungefär alla i klassen. Bara efter några dagar hittade man ”grupperna” man skulle umgås med. För det är så, trots att hela klassen kan umgås med vem som helst bildas automatiskt grupper. Men jag trivdes, verkligen.

Nu har det gått lite mer än tre månader sen jag började. Jag trivs fortfarande lika bra och blir mer och mer säker på mitt val av linje. Såklart har klassen blandats om, folk har börjat ”få sina roller” i klassen och man har börjat störa sig på vissa personer. Detta är helt naturligt och ingenting jag är förvånad över.

Nu har det dock börjat komma mer och mer prov & läxor och det är mycket plugg som ska göras. Dock känns det som jag har mindre plugg än vissa andra av mina vänner som går andra gymnasium, vilket är väldigt skönt. Men det är en helt annan nivå än på grundskolan.

Jag har även fått mitt första E och förmodligen sista (😉) men även flera A och B. Det känns faktiskt väldigt bra. Man har hört att man får en käftsmäll när man kommer till gymnasiet svårighets mässigt men än så länge har jag verkligen inte fått den. Jag tycker det är hyfsat enkelt att följa med och ingenting nytt har varit omöjligt att förstå. Jag har fått A på olika förhör och prov så om du frågar mig så är det inte verkligen inte omöjligt och nej, det känns inte som en käftsmäll. Ännu…

Jag valde Kitas för vi har kortare dagar eftersom vi inte har några direkt långa raster. Det gör att jag hinner hem, plugga, vila och äta innan jag ska vidare till träning vilket är väldigt skönt. Det gäller däremot att ha disciplin att man faktiskt pluggar när man kommer hem och inte latar sig. För det är rätt korta lektioner i skolan så det finns ungefär alltid någonting man kan göra hemma för att inte hamna efter. För det är så, om du missar en dag i skolan hamnar du helt plötsligt efter på ett helt annat sätt än i grundskolan!

Jag är extremt nöjd med mitt val av både skola och linje. Alla på skolan är trevliga och det är många som jag känner sen innan i de äldre årskurserna! Ekonomiporgrammet är än så länge väldigt roligt och jag hänger med bra. Det är ingenting som är extremt svårt eller enkelt utan allting håller sig på en nivå som jag klarar av utan att flippa ur totalt.

Om ni har några mer frågor kan ni absolut kommentera dem!

#nouwautumnchallenge

Follow me on: Instagram | Nouw | Twitter

Gillar

Kommentarer